BiddingNews #09/2020: O spojení Zásilkovny s technologickou společností Trayto a novinkách na srovnávačích zboží

Tereza Hanzelková

Přírodou poletuje nádherné babí léto a na scéně e-commerce to je jedna novinka za druhou. Zůstaňte v obraze spolu s naším dalším vydáním BiddingNews plného informací ze světa zbožáků a byznysu.

Zbožáky

Nastavte si správně informace o doručení na Zboží.cz
Hlavní sezóna klepe na dveře, a proto je důležité mít na srovnávačích všechny relevantní informace. Na Zboží.cz pro vás sepsali článek, který vám poradí, jak správně nastavit informace o doručení.

Čtěte více o nastavení dopravy
 

Spuštění Balíkovny na české Heurece
Nově mohou e-shopy inzerující na Heurece zasílat Balíkovnu jako typ dopravy. Pro nastavení Balíkovny do vašeho XML feedu můžete využít náš online editor Xemel.

Jak zasílat Balíkovnu v XML feedu?
 

Nastavení dopravy

Zdroj: blog.heureka.cz
 

Heureka: Spuštěné kategorie a plánované content změny v měsíci září
Srpen a září patří především školním pomůckám. Dále se pokračuje také s rozšiřováním sekcí ochranných pomůcek.

Prostudovat content změny
 

Zkreslené měření konverzí na srovnávači Heureka.cz
Ve dnech od 12. 8. 2020 do 20. 8. 2020 se vyskytly technické problémy u služby Měření konverzí. V datech došlo k plošnému snížení konverzního poměru z důvodu zpřísnění pravidel pro cookies třetích stran ze strany Google. Heureka cookies přenastavila a měření konverzí v administraci je opět funkční. Výsledky inzerce v uvedeném období jsou ale zkreslené. 
 

Byznys

Lékárenská skupina Pilulka míří na burzu
Pilulka nabídne na pražské burze až pětinu nově emitovaných akcií. Stane se tak první veřejně obchodovanou e-commerce společností na burze. 

Zjistit více
 

Seznam spustí lajkovací tlačítko
Od podzimu budou moct čtenáři Seznamu vyjádřit zájem o konkrétní článek tlačítkem “Líbí se”. Reakce na články budou mít také vliv na doporučovací algoritmus při řazení článků na homepage.

Přejít do článku
 

Spojení Zásilkovny a ostravské technologické společnosti Trayto
Zásilkovna poskytující komplexní logistické služby ve 30 zemích evropy a Trayto jakožto technologická společnost se zaměřením na produktová data, težbu online dat a automatizaci bidování. Cílem spojení obou společností je pomoc při vstupu českých eshopů na zahraniční trhy. V rozhovoru s ředitelem Rostislavem Urbánkem se dozvíte o tom, co to pro společnost Trayto znamená.

Podrobnější informace o spojení
 

Trayto - společné foto

Zdroj: Moravskoslezky.denik.cz
 

Rohlík.cz jede na plné obrátky. Soustředí se také na zahraniční expanzi
Internetový supermarket Rohlík.cz dokázal meziročně vyrůst o dvě třetiny. V rekordním čase spustil také tři nové služby Rohlík Bistro, Suchý Rohlík a Turbo Rohlík. Soustředit se chtějí především na strategii a expanzi.

Čtěte více
 

Amazon odhalil tisíce podplacených uživatelských recenzí
Dle zjištění deníku Financial Times výrobci úplaceli a odměňovali uživatele za kladná hodnocení produktů. Manipulace s uživatelskými recenzemi je běžná i v České republice. Odhalení ovšem není snadné.

O podplacených recenzích
 

Polsko: Definitivní posun směrem k elektronickému obchodování
V první polovině letošního roku přibylo v Polsku cca 5 500 nových e-shopů. Situace spojená s Covid-19 vedla ke změně chování spotřebitele. Předpokládá se, že elektronický obchod i nadále poroste. 

Elektronický obchod v Polsku

Podcasty

Z-Talks od zásilkovny
Další z dílů Z-Talks je věnovaný oblasti e-commerce. Hostem podcastu bude Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet, která je jedničkou mezi e-shopovými řešeními v ČR.

Spustit 13. díl

Víte o dalších novinkách, které hýbou online světem? Nebo se něco velkého děje přímo u vás a myslíte, že bychom o tom měli napsat? Dejte nám o tom vědět na info@biddingtools.cz.

 

E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě