BiddingNews #3: Heureka změnila mobilní zobrazování kategorií, Zboží.cz má novou šéfku, BiddingTools vystoupí na panelu Eshopisty, Zvýhodněný vstup na Support Day

Šárka Dzidová

Od poloviny dubna do poloviny května se toho ve světě zbožových porovnávačů zase dost událo. Pojďme se podívat na to, co se od našich posledních BiddingNews změnilo.

Zboží.cz má novou šéfku

Pozici manažera oborových služeb po Milanovi Šmídovi převzala Kateřina Peštuková, která dříve působila jako Key Account Manager v konzultačně vývojové agentuře Lundegaard a přináší do Seznamu mnoho zkušeností z mezinárodního obchodu.

Milan Šmíd přešel na pozici marketingového ředitele do skupiny Packeta, která vlastní mimo jiné českou logistickou firmu Zásilkovna.

Co přináší nové zobrazení kategorií na mobilní Heurece?

Heureka v průběhu dubna spustila nové zobrazení kategorií na mobilních zařízeních. Co to znamená pro uživatele? Předně, všechny změny jsou na mobilech plně responzivní.

Lépe jsou zpracované filtry – nabízí detailnější možnosti filtrování. Na obrázku níže vidíte, jak se kategorie zobrazovala dříve a jak nyní.

Filtrování v mobilní verzi Heureky
                                                                  Zdroj: blog.heureka.cz

Heureka zrovna testuje i novou homepage na mobilních zařízeních a nové zobrazení vyhledávání. To má být přehlednější a nabízet možnost řadit výsledky dle zadaných kritérií (cena, …). Obrázek dole ukazuje staré a nové zobrazení vyhledávání.

Vyhledávání v mobilní verzi Heureky
                                                                  Zdroj: blog.heureka.cz

Heureka změnila zobrazení boxu doporučovaných obchodů

Na konci dubna změnila Heureka barvu, která odděluje vybidované nabídky e-shopů od těch řazených dle ceny. Změna z oranžové na šedou by měla e-shopům přinést zvýšení návštěv z bidované sekce.


                                                                  Zdroj: blog.heureka.cz

Contentové změny v katalozích srovnávačů

Jako každý měsíc, také v dubnu došlo ke contentovým změnám některých kategorií. V souvislosti s provedenými úpravami může dojít ke krátkodobému pohybu mezi zařazenými a čekajícími produkty.

Více zde

Nový povinný parametr na Glami

Od 1. 8. 2019 Glami přestane zobrazovat produkty, u kterých nebude v XML feedu uvedená informace o materiálovém složení. Zákazníci totiž stále častěji tuto informaci požadují a na Glami výrazně roste počet filtrování položek podle materiálu.

Jak by měl nový povinný parametr ve feedu vypadat?

<PARAM>
<PARAM_NAME>materiál</PARAM_NAME>
<VAL>bavlna</VAL>
<PERCENTAGE>70%</PERCENTAGE>
</PARAM>
<PARAM>
<PARAM_NAME>materiál</PARAM_NAME>
<VAL>polyester</VAL>
<PERCENTAGE>30%</PERCENTAGE>
</PARAM>

Xemel workshop s Marketingovou Plzní

16. dubna jsme spolu s Marketingovou Plzní uspořádali v Plzni Xemel workshop. Ten vedl projektový manager Xemelu, Tomáš Pavelek. Účastníkům vysvětlil, co je to XML feed a k čemu se používá, jaká je jeho struktura a proč je důležité přizpůsobovat feed různým inzertním systémům. Samotnou editaci XML feedu Tomáš ukázal také prakticky v online nástroji Xemel spolu s řadou užitečných tipů.

Účastníci plzeňského Xemel workshopu
                                                         Zdroj: www.facebook.com/MarketaciPlzen

Zvýhodněný vstup na konferenci Support Day

Support Day je konference zaměřená na péči o zákazníky. Letos proběhne proběhne 29. května v pardubickém Congress Centru a my jsme zpovídali hlavního organizátora Mária Roženského, abychom zjistili, co letos chystá. Rozhovor najdete na našem blogu.

Kvalitní zákaznická je pro nás základem každé služby, proto jsme se stali jedním z partnerů letošního ročníku konference. Díky tomu pro vás máme slevu 500 Kč na vstupné.

Vstupenka se slevou

BiddingTools vystoupí na příštím Eshopistovi

Projekt Eshopista již pátým rokem pořádá konference, na kterých se potkávají zástupci úspěšných českých e-shopů, významných internetových projektů a odborníci ze světa e-commerce.

Tématem příštího Eshopisty je HR a Employer Branding v e-commerce a na panelu vystoupí také náš ředitel, Rosťa Urbánek, aby se podělil o to, jaké hodnoty v BiddingTools sdílíme a jakou firemní kulturu budujeme. Akce se koná tentokrát v Brně, 16. května 2019 a my vás na ni srdečně zveme.

Panelová diskuze na téma HR a Employer Branding

Víte o dalších novinkách, které hýbou online světem? Nebo se něco velkého děje přímo u vás a myslíte, že bychom o tom měli napsat? Dejte nám o tom vědět na info@biddingtools.cz.
E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě