BiddingNews #7: Jaký byl Shopcamp, jak připravit inzerci na Zboží.cz na Vánoce a o kolik zdražily prokliky nebo jak si zdarma zanalyzovat spárovanost na Heurece

Krystian Szynder

Konec prázdnin znamená pro e-shopaře začátek příprav na prodejní vrchol roku – Vánoce. Jak vyladit Zboží.cz, aby vám naskakovaly objednávky a jak před sezónou maximalizovat spárovanost na Heurece se dočtete v dalším díle našich e-commerce novinek.

Na vánočně-novoroční sezónu upravuje Zboží.cz ceny prokliků

Na Heurece už sezónní ceník běží, Zboží.cz ho bude příští týden spouštět.

Na období od 1. října 2019 do 31. 1. 2020 mění Zboží.cz minimální cenu prokliku. Změna proběhne automaticky.

Nový ceník prokliků na Zboží.cz pro vánoční a novoroční sezónu
                                                                    Zdroj: blog.seznam.cz

Od října proto sledujte svůj kredit bedlivěji. Vzhledem ke zdražení prokliků vám ho uživatelé mohou “vyklikat” rychleji, než byste za normálních okolností čekali.

Čtěte vše o úpravách ceníku

Shopcamp 2019

Shopcamp je akce, bez které si konec léta už ani nedokážeme představit, takže jsme sbalili stánek a letáky a v pátek 13. vyrazili do Prahy.

Kvalitní výběr přednášejících se postaral o dost velkou účast, takže jsme si na našem stánku hodně a rádi povídali o tom, jak řešíte správu zbožáků, jak se vám inzerce vyplácí a jestli jste už vyzkoušeli některý z našich auto-biddingových nástrojů.

Tým Bidding[Tools] na Shopcampu 2019

Sami jsme stihli jen pár přednášek. Nejvíce nás zaujala ta od Kateřiny Nejedlé, která si připravila pár tipů na zviditelnění nabídek na Zboží.cz v předvánočním období.

Vánoce na Zboží.cz – tipy, trendy a co se chystá

O tom, jak si nastavit účty na Zboží.cz a na co si v inzerci dávat obzvlášť před Vánocemi pozor, se na Shopcampu rozpovídala Kateřina Nejedlá.

Na co se tedy zaměřit?

1) Produktový detail
Častým nešvarem je chybějící logo, cena dopravy nebo informace o možnostech osobního odběru. Chybějící informace si už ale potenciální zákazník nedohledá, takže e-shopy mají zobrazení, ale chybí jim prokliky.

2) Rozdíly v prodejní ceně
Když jsou rozdíly v prodejních cenách velké, vybírá 70 % zákazníků na produktové kartě v Nabídkách dle ceny a jen 30 % klientu vybírá v Doporučených nabídkách (TOP bidované pozice).

Pokud jsou však rozdíly v prodejní ceně jen minimální vybere si 70 % zákazníků nabídku z TOP bidovaných pozic a jen 30 % zákazníků vybírá z Nabídek řazených podle ceny.

3) Trendy kategorie
Graf z prezentace ukazuje, o jaké produkty roste v předvánočním období zájem.

Trendy kategorie v předvánočním období
                                                              Zdroj: prezentace Kateřiny Nejedlé

4) Trend prokliků v kategorii kávovary
Křivka prokliků začala loni výrazně stoupat v září, v listopadu dosáhla vrcholu a pak pomalu klesala. Ale i v lednu byl počet prokliků ještě stále dost vysoký. Je to dáno tím, že lidi utrácejí peníze z obálek, co dostali, nebo nakupují za dárkové poukazy.

5) Pozor na nedostatečný kredit
Obzvlášť v předvánočním období vás může “vyklikaný” kredit přijít dost draho. Stav konta tedy kontrolujte častěji. Protože když rostou prokliky, rostou útraty, takže částka, která vám běžně pokryje třeba dva měsíce, může být před Vánocemi pryč mnohem rychleji.

Analýza spárovanosti na Heurece ZDARMA

Spustili jsme novou párovací službu a v rámci ní i analýzu spárovanosti zdarma.

Projdeme vaše XML feedy produkt po produktu, zpracujeme analýzu spárovanosti na srovnávačích Heureka.cz a Heureka.sk a pokud budete chtít, spárujeme produkty za vás.

Více spárovaných produktů znamená více objednávek, tudíž větší obrat pro váš e-shop.

Nechte si vypracovat analýzu spárovanosti pro váš e-shop včas, ať máte dopárované produkty ještě před Vánoci.

Nechte si vypracovat analýzu spárovanosti

Contentové změny na Heurece

V druhém prázdninovém měsíci se v Heurece připravovali na školu a prošli sekce se Školními pomůckami, kde je potřeba jasně určovat variantu, aby si děti mohly pořídit penál nebo sáček na přezůvky se svou oblíbenou filmovou postavičkou.

Přečtěte si, jakých kategorii se dotkly změny

Zboží.cz spustilo systém nápověd formou videa

Videonávody z dílny Zboží.cz vás krok po kroku provedou administrací a konkrétním nastavením.

Podívejte se na celý seznam návodových videí

Víte o dalších novinkách, které hýbou online světem? Nebo se něco velkého děje přímo u vás a myslíte, že bychom o tom měli napsat? Dejte nám o tom vědět na info@biddingtools.cz.
 
E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě