Důležitá změna: Heureka rozšířila TOP pozice o 4. místo

Adéla Mrázková

 

Na Heurece nově najdete již 4 pozice v boxu doporučovaných e-shopů. Aby novinek nebylo málo, Zboží.cz testuje nové zobrazování výsledků vyhledávání. Jak se tyto změny dotknou vás?

4. placená pozice na Heurece

Jak jsme již psali, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) po několikaměsíční tahanici podvolil, aby skupina Rockaway převzala srovnávač e-shopů Heureka. Stanovil však několik podmínek, které musí srovnávač nově dodržovat v souvislosti se změnou vlastníka.

Podmínka se týká zobrazování výsledku vyhledávání. Zejména to znamená, že v placené sekci „Heureka pro vás vybírá kvalitní obchody“ je rozšířen počet nabízených biddovatelných pozic tak, aby se o umístění na těchto pozicích mohly ucházet nově až čtyři e-shopy.

Docela zásadní krok, co? Ale nebojte, BiddingTools jsme už vyladili tak, aby spolehlivě biddoval na 4 pozice, takže se vás tahle změna vlastně ani nedotkne.

Dále musí Heureka od 7. července 2016 viditelně značit, které e-shopy jsou svázány se skupinou Rockaway.

Aby novinek nebylo málo

Na světlo světa přišla informace, že Zboží.cz testuje rozložení výsledku hledání obdobné jako na Heurece. V sekci „Vybrali jsme pro vás“ zkouší tři TOP pozice a v druhém boxu řadí e-shopy od nejlevnějšího. Sami jsme zvědaví, jaké výsledky testování přinese.

Vše máme pod kontrolou

Nejdůležitější informací je, že jsme již vyladili náš nástroj tak, aby spolehlivě biddoval na 4 pozice. Takže panika není na místě.

A Heureka? Ta bude i nadále fungovat jako nezávislý subjekt a poskytovat stejné služby všem obchodním partnerům bez rozdílu. Nezávislé audity budou navíc pravidelně opakovány tak, aby bylo z dlouhodobého hlediska prokazatelné, že nezávislé procesy v Heurece fungují.

Užívejte si léta. Novinky a změny na zbožácích vyřešíme za vás.

 

Heureka.cz/sk

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě