Jak nás koronavirus vyhnal z nových kanclů

Krystian Szynder

Přestěhovat se měl být pro firmu největší krok pro tento rok. Z nových kanceláří jsme se ale moc dlouho neradovali. Čekal nás další obří krok – přechod na podnikání na dálku, který to stěhování překročil minimálně o pár desítek metrů.

Posíláme ti hubana, HUBe

Do ostravského Impact Hubu jsme se stěhovali jen několik měsíců po jeho oficiálním otevření a na ten komfort, který coworkingový prostor nabízí jsme si hodně rychle zvykli.

Výběrovou kávou, domácími buchtami a pravidelnými vzdělávacími akcemi nás tam rozmazlovali celých pět let a možná bychom se nechali rozmazlovat i dál, jenže… Jenže jsme jako firma rostli a kanceláře ve 2. patře nám začínaly být těsné.

Přišel čas dát Impact HUBu hubana na rozloučenou a začít se poohlížet po něčem vlastním, větším.

Janáčkova 22

Je listopad 2019 a komerční prostory k pronájmu jsme v centru Ostravy prošmejdili křížem krážem, až nám jedno místo obzvlášť padlo do oka.

Nevíme, jestli nás víc okouzlil kreativní duch, který na Janáčkově 22 mezi Galerii Plato a Janáčkovou konzervatoří poletuje, nebo spíš minimalisums a architektonická čistota budovy. Každopádně víme, že se nám odsud už nechtělo odcházet.

Bylo rozhodnuto. Od února 2020 v novém. Budeme se stěhovat. 

IKEA to jistí

Přestěhovat, dokoupit, přestavět. Tak nějak se rýsoval scénář na celý leden. 

Položili jsme lino, postavili pár příček, abychom se při práci nerušili, nakoupili stoly a židle a dali se do zvelebování jednotlivých kanceláří. Do IKEA jsme to za tu dobu otočili tolikrát, že bychom teď cestu tam a zpátky zvládli možná i poslepu.
 

nové kanceláře
Nové kanceláře
 

Byla to sice honička, ale 1. února jsme seděli ve vlastním. Přesně podle plánu. A podle plánu jsme to stihli i oslavit.

Kolaudačka musí být

Pozvali jsme známé, kamarády, byznysové partnery i bývalé kolegy, abychom ty kanceláře mohli pěkně pokřtít.

Jedlo se, pilo, hrálo hry, oslavovalo a když se teď zpětně díváme na fotky, říkáme si, jestli jsme tím kolaudováním tu coronu náhodou nepřivolali. 

 

Corona čin čin

Corona čin-čin, Opening party únor 2020

Opening party trayto

Opening party, únor 2020

Zavřít a domů

Netrvalo to ani měsíc a vládní opatření začaly přitvrzovat. Mezi šéfy padlo rozhodnutí, že bude lepší, když se teď nebudeme v práci potkávat. Plynule jsme se přeorientovali na práci na dálku a nové kancly zůstaly prázdné.

Přesně 77 dní trvalo, než se na Janáčkovu 22 opět vrátil život. A jelikož pro důvod k party nikdy nechodíme daleko, museli jsme i toto šťastné shledání patřičně oslavit. Pivem, vínem a pořádnou flákotou masa.

JirkaTerka

Coronatime a home office, březen – květen 2020

grilovačka na dvoře

Grilovačka ve dvoře, červen 2020

Všechno zlé je na něco dobré. Nám nouzový stav ukázal, že jsme silný tým, že dokážeme fungovat i na dálku, a že se nemusíme vidět, aby naše projekty naplno šlapaly. A co koronavirová krize naučila vás?

 

BiddingTools

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě