PŘÍPADOVKA: Jak si udržet PNO a meziročně navýšit obrat o 202 %

Krystian Szynder

 

Vánoce jsou pro velkou část e-shopů prodejním vrcholem celého roku. Obraty pomalu rostou už od září a svého maxima dosahují v listopadu a prosinci. Náš klient měl pro toto období jasnou představu – udržet PNO pod hranicí 3 % a oproti 2015 navýšit obrat.

E-shop www.zilkahodinky.cz se už od roku 2009 věnuje prodeji značkových hodinek, takže ideální sortiment na dárek pod stromeček. Není tedy divu, že se na Vánoce 2016 chtěli v www.zilkahodinky.cz dobře připravit. Zadání tedy znělo jasně, při zachování poměrně nízkého PNO nakopnout prodeje a zvýšit tržby.

Náš biddovací automat jsme spustili s jasnou strategií a pak už jen korigovali jeho fungování. Ve zvolené strategii biddování podle PNO jsme tedy museli přiškrtit bidding u méně populárních značek a prodělečných produktů, aby zbyl rozpočet na prodejní trháky, které jsme chtěli tento rok podpořit.

A jakých výsledků jsme za listopad a prosinec 2016 s BiddingTools dosáhli?

Na Heurece jsme ve srovnání se stejným obdobím roku 2015 zvýšili návštěvnost (+148 %) a spolu s ní vzrostl i počet objednávek (+223 %). Zároveň se nám podařilo splnit klientův požadavek udržet PNO pod 3% hranicí, a co víc, dokonce jsme zkrouhli PNO o celých -9 %. Obrat e-shopu vzrostl meziročně o celých 202 %.

Zboží.cz sice nevygenerovalo tolik návštěv jako Heureka, nárůst v porovnání s rokem 2015 byl „pouze“ o 30 %. Počet objednávek však vzrostl až o 170 %, což nakoplo obrat až o 149 % nahoru.

Implementace BiddingTools se tedy e-shopu www.zilkahodinky.cz rozhodně vyplatila. Klient navíc ušetřil díky auto biddingu spoustu času na správě zbožáků, což mu v hektickém období Vánoc přišlo vhod.

“Se společností BiddingTools jsme velice spokojeni. Výsledky z českých a slovenských
srovnávačů jsou po jejich optimalizacích lepší, než když jsme jejich nástroj nepoužívali. Kladně hodnotím také jejich zákaznickou podporu. V dohledné době plánujeme rozšíření spolupráce.”

Ing. Radek Žilka
majitel


A co vy? Už jste automatický bidding vyzkoušeli? Testování nástroje máme na 14 dní zdarma. Pro každého. Přihlaste se a biddujte.

 

Bidding Případové studie

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě