9 milníků Bidding[Manageru], které jsme v roce 2019 pokořili

Tereza Hanzelková 1 Comment1 Comment

Vánoční dárky jsou už rozbalené, rachejtle se rozplynuly ve vzduchu a případné novoroční kocoviny už taky určitě stihly odeznít. Než plní sil vtrhnete do nového roku, pojďte se s námi ohlédnout za vším, co se v roce 2019 v Bidding[Manageru] událo.

Certifikovaný partner Bidding[Manageru] za rok 2018

Hned v úvodu roku 2019 jsme vyhlašovali Certifikovaného partnera Bidding[Manageru] za rok 2018. Posvítili jsme si na práci našich certifikovaných partnerů a vybrali jsme toho nejlepšího.

Kritérií pro hodnocení bylo opravdu mnoho a každé z nich mělo svou bodovou hodnotu. Největšího počtu bodů však mohl dosáhnout jen jeden a my ještě jednou gratulujeme panu Michalu Rálišovi z agentury MM – Marketing. Dobrá práce!

Bidding[Manager] v roli přednášejícího

Role lektorů a přednášejících jsme se zhostili hned dvakrát. Nejdříve jsme do problematiky zbožových srovnávačů zasvětili studenty Ekonomické fakulty na Vysoké škole báňské a zahráli jsme si s nimi náš Bidding[Quiz].

A pak už podruhé přišla skvělá příležitost stát se součástí Digisemestru. Pro účastníky tohoto prestižního semestrálního studia digitálního marketingu, kteří se přihlásili do specializace Marketing v e-commerce, jsme odstartovali už druhou bidovací výzvu Bidding[Manager] School.
 

Michal Štorkán z Bidding[Manageru] na VŠBMichal Štorkán z Bidding[Manageru] na Digisemestru

Seznamte se, BiddingManager!

Úspěšně jsme dokončili seriál návodových článků Seznamte se, BiddingManager! Všech 23 dílů, které popisují práci v bidovacím nástroji od A do Z, naleznete na našem blogu.

Pokud nejste v bidování úplně zběhlí, vyměňte na pár dní Netflix za náš blogový seriál a naučte se všechny bidovací finty v našem nástroji.

Vyšší počet přecenění u produktů v auto-biddingu

Auto-bidding dokáže udržet vaše klíčové produkty v inzerci na zbožových srovnávačích na předních pozicích. Abyste produkty udrželi na viditelných příčkách, je třeba pravidelně kontrolovat ceny prokliků a případně je upravovat. Auto-bidding se o to staral za vás a tyto revize prováděl 6x denně.

V roce 2019 jsme se ale frekvenci kontrol a přecenění navýšili až na 12 iterací za den, což přispělo k větší síle a efektivitě našeho bidovacího nástroje.

Export dat z Bidding[Manageru] do Excelu nebo CSV souboru

Úplnou novinkou, kterou jsme do nástroje přidali, je možnost stahovat si data z Bidding[Manageru] do Excelu nebo CSV souboru. Data si můžete exportovat za kategorie, výrobce a produkty. Stejně tak se dá stáhnout export pro top-produkty, auto-bidding i pro všechny položky, které máte ve svém XML feedu. Exportovat data můžete i po vyfiltrování konkrétních produktů. Vše funguje velmi jednoduše, téměř na jedno kliknutí.

Změna ceníku

Na vývoji Bidding[Manageru] pracuje tým zkušených odborníků. Aby mohli nástroj i nadále rozvíjet, museli jsme upravit ceník. Nový ceník vstoupil v platnost 1. 9. 2019, a i přes menší zdražení je Bidding[Manager] stále nejlevnějším bidovacím nástrojem na trhu.

Nový koncept individuálních konzultací

Konzultace s biddingovými experty jsme poskytovali od chvíle, kdy jsme Bidding[Manager] uvedli na trh. Dlouhou dobu šlo však spíše o obecná školení, která nereflektovala potřeby uživatelů na 100 %. Proto jsme koncept přepracovali a opravdu se zaměřili na to, co vás na zbožácích pálí.

Individuální konzultace jsou teď opravdu individuální. Jejich obsah si sami předem určíte. Jak konzultaci objednat se dozvíte na našem webu.
 

Konzultanti Bidding[Manageru] jsou vám k dispozici

Optimalizace systému a další aktivity

Změny a úpravy se děly i tam, kde nejsou na první pohled vidět. Upravovali jsme databázové servery, přenosy informací a logování případných chyb. Zkrátka jsem dělali vše pro to, abychom fungovali co nejlépe. A tímto směrem budeme pokračovat i v roce 2020.

Nedílnou součástí celého roku byly nejrůznější marketingové aktivity, účasti na konferencích, články na blogu a další… Vychytali jsme i spoustu drobných mušek v systému, které nám pomáhali odhalovat naší nejvěrnější uživatelé, za což ji velice děkujeme. I oni přispěli k tomu, aby se nástroj zlepšoval.

Přípravy na rok 2020

Není toho zrovna málo, co na 2020 chystáme! Stěžejní je pro nás pokračovat v optimalizaci systému a vylepšovat stávající funkcionality v nástroji. Určitě přidáme i pár novinek, o které si sami píšete.

Už teď pracujeme na zavedení první fáze notifikačního systému, který v brzké době spatří světlo světa. Konkrétní datum si s dovolením ještě necháme pro sebe.

Pro vás jsme ovšem již na konci roku 2019 připravili malou vychytávku pro lepší organizaci práce na nadcházející rok – Bidding[Manager] plánovací kalendář 2020, který si můžete stáhnout zde.

Děkujeme vám za přízeň a spolupráci v roce 2019 a přejeme vám hodně štěstí, zdraví a úspěchů v novém roce 2020!
Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě