Heureka Certifikaci nahradí Partnerský program

Adéla Mrázková

Jak to vypadá s Heureka Certifikací? Heureka musela v posledních měsících čelit spoustě zvídavých dotazů k projektu certifikace ze všech stran. Po měsících vyjednávání a příprav přichází s konečným verdiktem. Heureka Certifikace nadobro zaniká a nahrazuje ji nový Partnerský program pro agentury, freelancery a bidovací nástroje. Co všechno se mění, a co by vás mělo zajímat?

Jak to bylo doteď

Projekt certifikace se rozjel před dvěma roky s cílem předat partnerům z řad agentur nebo odborných konzultantů maximum informací tak, aby z Heureky mohli pro sebe nebo své klienty vytěžit naprosté maximum. Certifikované specialisty po celou dobu školila odbornice na českou e-commerce Petra Mikulášková.

Díky certifikaci dostaly e-shopy k dispozici vyškolené prostředníky, kteří jsou schopni jejich dotazy a požadavky odbavovat rychleji, než samotná Heureka. Z databáze certifikovaných specialistů si pak e-shopy můžou samy vybrat vhodného konzultanta na základě místa jeho působení, odbornosti či jiných preferencí.

Velkým benefitem pro certifikované partnery je zase přednostní přístup k novinkám na Heurece a rychlá podpora při řešení problémů spojených s inzercí.

Zájemci o certifikaci během certifikačního testu

Co odstartovalo změny

Letos na jaře vypršela platnost certifikátu všem certifikovaným, kteří se v roce 2016 účastnili první vlny testování. Blížící se recertifikace byla pravděpodobně hlavním hnacím motorem všech chystaných změn. O plánovaných novinkách se šušká už nějakou dobu, takže nás informace o transformaci certifikace v úplně nový projekt v zásadě nepřekvapila.

Většina testovaných, včetně několika členů našeho týmu, v minulosti test hodnotila jako obtížný, málo praktický a zaměřený na detaily, které jsou dohledatelné v online nápovědě.

Jakou zkušenost s písemným testem mají členové našeho týmu?
Michal: „Test není jednoduchý, ale pokud člověk v adminu Heureky pracuje denně, tak by ho měl být schopen úspěšně absolvovat. Test však obsahuje i dost věcí, které člověk nevyužívá na denní bázi a na tyto otázky je třeba si dat pozor.“

Šárka: „Ve své podstatě test není těžký, týká se všech oblastí služeb, které Heureka nabízí, ale objevují se tam leckdy otázky, které by účastník nepovažoval za podstatné vědět z hlavy a na těch pak může bohužel pohořet.“

Tom: „Obtížnost mi přišla adekvátní. Je fajn, že jsou nastavena přísnější měřítka. Certifikát má potom větší váhu.“

Co nás čeká nového? Partnerský program Heureky

Heureka certifikace úplně zaniká. Všechny aktuální certifikáty budou stále platné do doby jejich vypršení, avšak nebude už možné si je prodloužit. Heureka přislíbila, že s každým, komu se bude blížit expirace certifikátu, se individuálně spojí a probere další spolupráci.

Certifikaci nahradí Partnerský program určený pro agentury, freelancery, biddingové nástroje a další.  Hlavní přidanou hodnotou partnerského programu bude urychlení předávání novinek, intenzivnější komunikace, zavedení pravidelných setkávání a větší promo partnerů.

Novinka potvrzuje skutečnost, že vizí Heureky je navrátit titul certifikovaného partnera opět do rukou agentur a freelancerů, kteří nevnímají certifikaci jako další „zářez“ na CV, ale budou reálně schopni e-shopům pomáhat s nastavením a inzercí.

Můžeme potvrdit, že aby si byla Heureka naprosto jistá správností chystaných změn, sbírala dlouhodobě podněty zvenčí a například i rozesílala na všechny partnery NPS dotazník s žádostí o zpětnou vazbu a hodnocení dosavadního projektu.

Přesný termín spuštění novinky ještě není znám. Jedním z prvních kroků bude přenos celého webu certifikace.heureka.cz do nového prostředí na doménu Heurekashopping.cz.

A jak se do partnerského programu zařadit? Partnery bude Heureka vybírat individuálně na základě vlastní žádosti přes e-mailovou adresu podpora@heureka.cz. Následně proběhne individuální pohovor, ověřování referencí a další kroky, které povedou k přijetí mezi partnery, nebo zamítnutí.

Můžeme objektivně říci, že jsou to za nás správné kroky. Novinka se totiž dotkne i nás, protože máme v týmu hned 6 certifikovaných specialistů a patříme jako biddingová agentura mezi ideální kandidáty pro zapojení. Přejeme realizačnímu týmu Heureky, aby se jim podařilo nový koncept brzo naplno rozjet a agentury se do programu zapojily co nejdříve.
Heureka.cz/sk

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě