Heureka zavádí nové povinné parametry v kategoriích móda a nábytek. Jak na jejich nastavení v Xemelu?

Michaela Pavelková

Pro zjednodušení procesu vyhledání a výběru těch správných kousků oblečení nebo nábytku na Heurece, zavádí srovnávač nové povinné parametry (tag PARAM). Díky nim si nakupující mohou ve vyhledávání vyfiltrovat produkty třeba podle barvy, materiálu atd. O které parametry jde a jak je do XML feedu přidat?

Nové povinné parametry v kategoriích Oblečení a obuv i Nábytek

Dlouhodobě se ukazuje, že uživatelé pro výběr oblečení často využívají filtry, aby si zúžili nabídku podle toho, co právě hledají.

K již povinnému parametru velikost v kategorii Oblečení a obuv proto nově Heureka vyžaduje i parametry barva a materiál a doporučuje uvádět parametry jako střih, příležitost, vzor, druh a další.

Nové podmínky platí i pro sekci Nábytek. Ani zde by u žádné nabídky neměl v tagu PRODUCTNAME (přesný název produktu) chybět výrobce.

✓ Tempo Kondela OREGON
x Kondela OREGON

✓ Halmar Maurycy tmavý ořech
x Maurycy tmavý ořech

✓ Luminarc Quadrato black and white jídelní souprava 19 ks
x Quadrato black and white jídelní souprava 19 ks

Povinnými parametry pro nábytek jsou pak velikost (tedy rozměry jako výška, šířka či hloubka), barva a materiál.

Nezapomínejte ani na obrázky. Pro obě kategorie platí doporučení Heureky zasílat obrázky ve správné barvě a v minimální velikosti 400×400 px.

Podrobné informace ke změnám v kategoriích:
Podrobné podmínky pro sekci móda a oblečení
Podrobné podmínky pro sekci nábytek

Jak na nastavení parametrů v Xemelu

Všechny nové tagy doplníte do stávajících XML feedů pomocí našeho online XML editoru Xemel.

1. V části Editace feedu klikněte na tlačítko Přidat pravidlo, otevře se vám formulář (viz Krok 2).

Editace feedu v Xemelu

2. Ve formuláři si nejprve v Podmínce pravidla definujete produkty, pro které chcete nastavit nové parametry. Pokud chcete nastavit parametry všem produktům ve feedu, zaškrtněte možnost Všechny produkty.

Podmínka pravidla

3. Ve formuláři pokračujte na Akci pravidla, kde vyberte z možností akci Nastavit parametry. Pak už jednoduše do pole vkládejte Název parametru (např. barva, materiál, značka) a Hodnotu parametru (např. červená, bavlna, Lonka).

Pro ulehčení vaší práce můžete pomocí tlačítka Přidat parametr přidávat libovolný počet řádků a nastavit tak parametry pro produkty hromadně.

4. Po zadání hodnot máte možnost elementy přidat k již existujícím parametrům nebo všechny existující parametry a jejich hodnoty vymazat a nastavit parametry nově zadané. Doporučujeme zvolit možnost Přidat k existujícím parametrům a přidat tak nové parametry ke stávajícím.

Akce pravidla

5. Klikněte na Uložit pravidlo. Nyní se nastavené parametry propíší k definovaným produktům ve výstupním feedu z Xemelu. Ten nezapomeňte nasadit v administraci Heureky, aby se provedené úpravy projevily. A je hotovo.

Máte uvedené všechny povinné parametry produktů i správně pojmenované produkty ve feedu? Chcete, aby se podle hledaných parametrů uživatelé dostali co nejsnáze k vašim produktům? Doplňte do vašich XML souborů pomocí Xemelu tag PARAM. Otestovat nastavení parametrů a ostatní funkce Xemelu můžete na 14 dní zdarma.
Heureka.cz/sk Xemel

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě