HOT NEWS: Jsme součástí Packeta Group

Šárka Dzidová

Rok 2020 je bezpochyby rokem plným změn. Nejen ve světě, ale taky u nás ve firmě. Tou největší novinkou u nás je, že do nové životní etapy vstupujeme pod záštitou skupiny Packeta, která vlastní tuzemského logisticko-technologického giganta Zásilkovnu.

Začátkem letošního roku jsme informovali o podstatné změně – došlo ke změně názvu obchodní společnosti z Biddingtools Group s.r.o. na Trayto a.s. Nad touto změnou jsme přemýšleli už nějakou dobu. Dospěli jsme do bodu, kdy se dál nechceme prezentovat jako firma zaměřující se výhradně na automatický bidding, protože toho v současnosti děláme mnohem více jako například těžba online dat a zpracování datových souborů na míru a “BiddigTools Group” nás škatulkovalo pouze na bidding a srovnávače zboží. Nový název Trayto jsme vzali za svůj a musíme říct, že za těch několik měsíců jsme se s ním dokonale sžili.

Nyní přicházíme s další informací, ze které máme upřímnou radost. Není novinkou, že se s našimi projekty v budoucnu vidíme v zahraničí.  Packeta Group, pod kterou patří Zásilkovna, a my, jsme našli vzájemné synergie. A to tak velké, že jsme 19. 8. podepsali smlouvu a vstoupili oficiálně do skupiny Packeta.

“Se Zásilkovnou se známe a oťukáváme už nějakou dobu. Našli jsme synergie po osobní i pracovní stránce, až to přerostlo v prodej firmy Packetě. Jako Trayto máme zahraniční ambice a Zásilkovna má letité zkušenosti s fungováním v zahraničí, takže nám pomohou v růstu. V Ostravě máme zkušené lidi a tak Packeta může využívat náš vývojový tým k urychlení některých svých projektů. Obě naše technologicky zaměřené firmy mají společnou cílovou skupinu, a tou jsou e-shopy. Packetě proto dávalo smysl udělat z Trayta plnohodnotného člena skupiny. Logistika a podpora prodeje e-shopů, kterou poskytuje Trayto, jdou spolu totiž ruku v ruce.” říká k prodeji firmy Rosťa Urbánek, náš CEO.

Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta k tomu dodává „Česká republika je e-shopová velmoc a řadě e-shopů je český trh malý. Stále více z nich má zahraniční ambice a my jim již nyní v dobývání nových trhů pomáháme, protože logistika do zahraničí je jedním ze základních kamenů úspěchu exportu. Koupí Trayta a využíváním jeho unikátního know-how bude naše podpora expanze e-shopů ještě efektivnější. Jde zároveň o další krok k naplňování vize skupiny Packeta, a to je stát se globální digitální logistickou platformou. Již nyní doručujeme do 33 států světa a jsme velmi blízko ke spuštění našich služeb v oblasti Středního východu. Celý tým Trayto v čele se CEO Rosťou Urbánkem bude úzce spolupracovat s našimi obchodními a marketingovými týmy. Pracujeme na strategii vedoucí ke společným obchodně-marketingovým aktivitám směrem k e-shopům. Ve struktuře holdingu Packeta se nic nemění.“

A co bude dál?

Management i zaměstnanci Trayta zůstávají stejní. Také naše nástroje a služby budou fungovat jako doposud. Pro klienty se v tuto chvíli nic nemění, ale v budoucnu se mohou těšit na to, že nám nový majitel pomůže posunout se dál a nabízet širší portfolio služeb.

To si žádá oslavu

Vstup do Packeta Group jsme v poslední srpnový týden řádně oslavili grilovačkou na našem firemním dvorku.

společná fotka se Zásilkovnou

Firemní grilování, srpen 2020

firemní grilování

Grilování na firemním dvorku, srpen 2020

Co na tuto změnu říkáte? Doufáme, že z nás máte radost. Vaše dotazy a připomínky nám můžete psát na info@trayto.com.

BiddingTools

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě