Teorie jednorožce v praxi: Jak se krmí stážista, aby z něj vyrostl specialista

Filip David

Chceš ze startovní čáry své kariéry vyběhnout dříve než tví spolužáci a mít po absolvování studia náskok před kamarády z ročníku? Recept je jednoduchý. Zapomeň na pohodlnost a vyjdi z komfortní zóny. Já z ní vystoupil a přihlásil se na marketingovou stáž v BiddingTools. Jaké to bylo?

Od hříběte k jednorožci

„Objevujeme skryté talenty a krmíme je obsahem, který jim chutná. S nabývanými dovednostmi se tak z mladých, neomalených hříbat stávají sebevědomí jednorožci – unikátní jedinci, vyskillovaní profíci, které chce mít ve své stáji každý zaměstnavatel,“ přečetl jsem si na stránkách BiddingTools a trochu se pousmál.

Tehdy jsem ještě netušil, že tohle bude i můj příběh. Ale to bych předbíhal…

Přihláška, pozvánka, pohovor

Každá stáž začíná samo sebou pohovorem. Tak jdeme na to. Já, můj budoucí vedoucí a úkol, který má prokázat můj potenciál.

Jsem poměrně velký trémista, takže jsem byl ze startu dost nervózní. Celé výběrko se ale neslo v dost přátelském duchu a nakonec to klaplo. Mám to.

Budu stíhat školu a stáž?

Budu. Ujistili mě a nechali plánování docházky čistě na mně.

Díky tomu jsem nemusel ztrácet čas mezi dvěma cvičeními ve studovně. Místo toho jsem volný čas věnoval svému rozvoji a ještě si vydělal. Jo, čteš správně. Vzdělával jsem se v oboru, který mě zajímá, dostával plat a nakonec mi nabídli, abych jim pomáhal natrvalo.
Já a můj certifikát o absolvování stáže

Co mi marketingová stáž dala

Stáž trvala přesně měsíc. Každý týden jsem se naučil něco nového a vždy na konci týdne jsem si nové poznatky zkoušel aplikovat v praxi.

Digitální marketing je obor, kterému bych se rád věnoval i po skončení studia. Na stáži jsem pochopil potenciál zbožových srovnávačů a dozvěděl se, jak třeba Heureka nebo Zboží.cz fungují. Zjistil jsem taky, jak správně posílat těmto cenovým porovnávačům informace o produktech, aby daný e-shop vytěžil ze zbožových srovnávačů maximum.

Hodně jsem se zdokonalil v Google Analytics a řešil spoustu zábavných kreativních úkolů.

K mému překvapení mi stáž nedala jen praktické znalosti z oboru, ale ukázala mi, jak má fungovat moderní firma. Téměř okamžitě mě coby stážistu vzali do týmu a brali mě jako sobě rovného. Kafé jsem fakt nikomu vařit nemusel… Navíc mě po pracovní době pozvali třeba na firemní poker, nebo jsme jen tak vyrazili na jedno „orosený“.

A ještě jednu důležitou věc mi praxe v BiddingTools dala. Téma mé budoucí diplomové práce. Rozhodl jsem se totiž ve své diplomce zaměřit na vliv zbožových srovnávačů na zákazníky. Tak mi držte palce.

staz_biddingtools_hubstaz_biddingtools_kancelar

staz_biddingtools_foceni

Sečteno, podtrženo. Já jsem byl se stáží v BiddingTools nadmíru spokojený a věřím, že ty budeš určitě taky. Marketingové oddělení právě hledá nové talenty, tak se mrkni na https://biddingtools.cz/staze nebo rovnou napiš na staze@biddingtools.cz. Stojí to fakt za to.
Archiv BiddingManageru BiddingTools

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě