Novinka – Spojovač XML feedů – Díl 2.: Nový vylepšený přehled feedů

Michaela Pavelková

Informace přehledně a na jednom místě. Toho jsme se chtěli držet i po implementaci Spojovače feedů. A jelikož se nám informací o feedech docela nashromáždilo, museli jsme přepracovat celý Přehled feedů. Rozdělili jsme ho do tří částí: Vstupní feed, Xemel, Výstupní feed. Pojďme se podívat, kde jaké informace hledat.

Jak mít o feedech přehled?

Jak přidat do Xemelu více feedů na vstupu jsme vám ukazovali v minulém článku. Tím to ale nekončí. Důležité je mít o feedech neustálý přehled. Co se s feedy děje můžete sledovat v administraci v Seznamu e-shopů pod tlačítkem Přehled. A právě tuhle sekci jsme upravovali.

Tok dat pomocí XML feedů proudí v Xemelu následovně:
 

Tok dat v Xemelu
 

A podle toho jsme nový Přehled rozdělili.
 

Přehled feedů

Co dělá tlačítko Přehled?

Když kliknete na tlačítko Přehled zobrazí se 3 boxy, které vám ukazují základní informace:

V boxu Vstupní feed vidíte datum a čas posledního stažení vstupního feedu, počet produktů na vstupu a URL vstupního feedu.

Box Xemel zobrazuje datum a čas posledního zpracování feedu, počet odebraných produktů v Xemelu, počet chybných produktů a možnost ručně aktualizovat XML feed.

V boxu Výstupní feed najdete datum a čas posledního stažení výstupního feedu inzertním systémem či například e-shopem (záleží, za jakým účelem Xemel používáte), URL výstupního feedu.

Podrobnější informace získáte kliknutí na Více v příslušném boxu.

Vstupní feed pro jeden vstup

V případě jednoho vstupního feedu je přehled velmi jednoduchý. Po kliknutí na Více získáte podrobné informace o stahování vstupního feedu Xemelem.
 

Vstupní feed pro jeden vstup

Vstupní feed pro více vstupů

Pokud máte více feedů na vstupu najdete URL jednotlivých vstupních feedů a historii stažení jednotlivých feedů Xemelem až po kliknutí na tlačítko Více.
 

Vstupní feed pro více vstupů

Xemel

V části Xemel vám tlačítko Více rozkryje historii zpracování feedu a statistiky zpracování feedu (datum a čas aktualizace feedu, počet produktů ve vstupním a výstupním feedu, počet pravidel, počet aplikovaných akcí, počet manuálních změn pro různé zpracování).

Navíc zjistíte, kteří uživatelé mají přístup k feedu a jaká mají oprávnění. K dispozici je i tlačítko, které vás dostane na podrobné nastavení přístupových práv.
 

Xemel

Výstupní feed

U Výstupního feedů vám možnost Více zobrazí 6 odkazů URL výstupního feedu (jak XML, tak GZip). Jedná se o stejný feed, ale URL si můžete vybrat podle toho, jestli chcete do srovnávače v rámci URL feedu propisovat název e-shopu, srovnávače nebo jen anonymní URL.

Nezapomeňte jeden z výstupních feedů změnit v administraci konkrétního systému. Jen tak se můžou úpravy provedené v Xemelu propisovat do srovnávače. Po stahování výstupního feedu můžete v levé části stránky zjistit, kdo feed stahuje a jak často.
 

Výstupní feed

Jak poznám, že je něco špatně?

Hned po přihlášení do administrace Xemelu se v Seznamu e-shopů dozvíte, v jakém stavu jsou feedy.
 

Výstrahy v Xemelu
 

V přehledu zjistíte, jestli se jedná o chybu při stažení vstupního feedu, při zpracování feedu Xemelem či chybu při stahování výstupního feedu.

Pro ještě konkrétnější informace stačí opět kliknout na tlačítko Více. O každém problému tam zjistíte detailní informace (kdy došlo k chybě, jak dlouho trvá, co udělat pro její nápravu apod.).
 

Chyba
 

Editace feedů
Implementace spojovače feedů zasáhla i část Editace feedů, kde se objevují dvě nové podmínky – Je ve vstupním feedu, Není ve vstupním. Na samotné úpravy v Xemelu se zaměříme ve 3. díle této série.

Teď už víte, jak nový Přehled feedů vypadá a funguje. Nezbývá nic jiného, než spojovač feedů vyzkoušet. Rádi vám s tím pomůžeme, stačí se ozvat na info@xemel.cz.

SERIÁL Spojovač XML feedů:

Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě