PŘÍPADOVKA: Akinu.cz rozumí zvířatům, my rozumíme autobiddingu

Adéla Mrázková

S případovými studiemi jsme si dali na chvíli pauzu, ale výsledky našich klientů jsou tak pěkné, že si je prostě nemůžeme nechat pro sebe. Automatické bidování dokáže s vaší inzercí na zbožácích dělat divy. A e-shop Akinu.cz je toho důkazem.

O e-shopu

E-shop Akinu.cz je ryze českým dodavatelem krmiv, pochoutek a chovatelských potřeb pro domácí mazlíčky s téměř 20letou historií. Filozofií e-shopu je poskytovat zákazníkovi co nejlepší služby a přinášet mu značkovou kvalitu za velmi příjemných cenových podmínek. Naše filozofie péče o klienty je velmi podobná, proto jsme si na začátku srpna minulého roku plácli a 8. srpna 2016 oficiálně spustili nástroj BiddingTools.

Spolupráce s BiddingTools

Předtím, než k nám do BiddingTools e-shop Akinu.cz přišel, bidoval na Heurece a Zboží.cz jen málo produktů a inzerci řídil neefektivně. Automatické bidování s nástrojem BiddingTools jsme spouštěli s cílem rozhýbat inzerci a s omezeným budgetem maximalizovat tržby a ušetřit klientovi čas.

Před zahájením spolupráce jsme se domluvili na hranici plošného cílového PNO 3,5 %, kterou nesmíme překročit.

Pro klienta jsme vypracovali vstupní audit účtů na zbožových srovnávačích. Ten mimo jiné ukázal, že je důležité opravit kritické chyby v XML feedech pro Heureku a Zboží.cz, doplnit co největší počet dobrovolných parametrů a napárovat co nejvíce produktů. Navrhli jsme i několik dalších změn, které e-shop postupně zapracovává.

V režimu obecné bidovací strategie jsme za pár dnů museli přijít na to, jak nastavit nejlepší možnou bidovací strategii. Znamenalo to vytipovat si úspěšné kategorie produktů a konkrétní produkty, které jsme ještě dodatečně podpořili pro maximalizaci výkonu.

8 z 10 klientů nám obvykle požadavky automaticky upřesňuje, a to je potom radost bidovat a přináší to lepší výsledky. Každý e-shop by měl v závislosti na segmentu, ve kterém inzeruje, prodejnosti, konkurenceschopnosti, maržovosti atd. sám vědět, který sortiment je pro něj stěžejní, a které produkty má smysl držet na předních pozicích.

Akinu.cz kromě automatického bidování začal využívat také naše další služby. Nechává si zasílat seznam nejprodávanějších produktů za dané kategorie (Top produkty) a výčet všech spárovaných produktů v porovnání s nejlevnějšími konkurenčními nabídkami (Cenotvorba).

 

Výsledky využívání BiddingTools

jaké výsledky jsme e-shopu přinesli? Skvělé. Reprezentuje to třeba měsíc duben. V tabulce je vidět jasný přínos autobiddingu ve srovnání s předchozím obdobím.

Duben 2017 vs. Duben 2016

Srovnání výsledků inzerce na Heureka.cz a Zboží.cz v období 04/17 (s BiddingTools) a 04/16 (bez BiddingTools)

Na Heurece jsme po nasazení nástroje BiddingTools zvýšili obrat o celých 18 % a snížili náklady o 51 %. PNO jsme tedy udrželi opravdu hluboko pod šibeniční hranicí 3,5 %.

Náklady klesly díky zracionalizování bidování. Nástroj přihazoval opravdu jen tolik, kolik bylo nezbytně potřeba k dosažení optimální pozice. Nastavil totiž pozice tak, aby Akinu.cz nepřeplácelo u produktů, které jim netvořily obrat.

Na Zboží.cz byly meziroční rozdíly ještě markantnější. Návštěvy klesly téměř o polovinu (zredukovaly se nerelevantní prokliky), což přirozeně snížilo náklady o 74 %. E-shopu poskočil obrat na Zboží.cz o celých +83 % a kleslo PNO o téměř 86 %.

 

A co vy? Bidujete automaticky? Chcete automatiku vyzkoušet nebo nejste spokojeni u jiné agentury? My máme testování nástroje na 14 dní zdarma. Tak proč to nezkusit? Přihlaste se a bidujte.

Případové studie

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě