Novinka – Spojovač XML feedů – Díl 3.: Změny v části Editace feedu

Michaela Pavelková

Jak do Xemelu přidat e-shop s více feedy na vstupu a kde co najít v nově přepracovaném Přehledu feedu jsme vám ukazovali v minulých dílech této série. S implementací spojovače feedů jsme změnám přizpůsobili také část, kde nastavujete samotné změny v Xemelu, tedy Editace feedu. V pravidle teď najdete dvě nové podmínky – Je ve vstupním feedu, Není ve vstupním feedu a při exportu produktů a importu manuálních změn produktů si všimnete nového pole Vstupní feed.

Podmínka Je ve vstupním feedu

V podmínkách pravidla přibyl nový operátor – Je ve vstupním feedu. Novou podmínku využijete, když chcete pracovat pouze s produkty daného feedu (např. vstupní feed Dodavatel A).

Jak na to?
1) V části Editace feedu klikněte na Přidat pravidlo, otevře se vám formulář.
 

Editace feedu

2) Ve formuláři v první části Podmínka pravidla v poli Operátor vyberte možnost Je ve vstupním feedu. V poli Vstupní feed zvolte feed, se kterým chcete pracovat, tedy např. Dodavatel A.

Podmínka pravidla

3) Ve stejném formuláři nastavte Akci pravidla, tedy co se má s produkty, které patří do daného vstupního feedu stát, např. Přidat element GIFT „dárek zdarma” (podrobnější popis všech akcí najdete v naší nápovědě).

Akce pravidla

4) Uložte pravidlo. Xemel dárek s hodnotou “dárek zdarma” přidá pouze k produktům ve feedu Dodavatel A.

Využití ve složených podmínkách
Podmínka Je ve vstupním feedu se vám může hodit také při definování složených podmínek. Postup je stejný jako v předchozím odstavci (bod 1-4), jen jako akci zvolte možnost Bez akce. Pak pravidlo Uložte.

Akce pravidla

5) Poté pomocí tlačítka plus na dané buňce pravidla otevřete nový formulář pro přidání zanořeného pravidla.

Přidání zanořeného pravidla

6) V formuláři jako první definujte podmínku, která zúží množinu produktů, se kterou chcete pracovat, např. vyberte produkty s PRICE_VAT větší než 1000.

Podmínka pravidla
 

 

7) Až zde v zanořeném pravidle definujte akci, tedy Přidat element GIFT „dárek zdarma“.
 

Akce pravidla

8) Uložte pravidlo. Xemel přidá dárek s hodnotou „dárek zdarma” pouze k produktům ve vstupním feedu Dodavatele A, a zároveň produktům, jejichž cena je větší než 1000.

Nově vytvořená pravidla ve stromě pravidel vypadají takto:

Nově vytvořená pravidla

Není ve vstupním feedu

Podmínka Není ve vstupním feedu funguje opačně než Je ve vstupním feedu. Při volbě operátoru Není ve vstupním feedu a Vstupního feedu Dodavatel A, bude Xemel pracovat s produkty vstupních feedů Dodavatel B, Dodavatel C, Dodavatel D.

Podmínka pravidla

Export produktů

Při exportu produktů v pop-upu přidání pravidla Exportovat produkty nelze vyexportovat produkty ze všech vstupních feedů. Proto k definování oddělovače, operačního systému a kódování souboru přibylo další pole – Vstupní feed. Zde vyberte název vstupního feedu, z kterého chcete produkty vyexportovat.

Import manuálních změn

Také při importu manuálních změn v části Editace feedu > Manuální změny musíte zvolit konkrétní vstupní feed, kterého se importované změny týkají. Manuální změny se vážou na identifikátor daného produktu (ITEM_ID, id). Kdyby se ve dvou feedech objevil duplicitní identifikátor, Xemel by nepoznal, k jakému konkrétnímu produktu změnu přiřadit.

Importovat změny

Co se ještě chystá?

Do budoucna se můžete těšit také na změny v rámci zobrazení produktů a seznamu manuálních změn, kde ke každému produktu přidáme informaci, z jakého feedu pochází.

Nemáte čas starat se o feedy? Svěřte je do našich rukou. Stačí napsat na info@xemel.cz nebo zavolejte na 800 77 99 77 (Po-Pá 8:00-16:00). S Xemelem máte feed jak má být.

SERIÁL Spojovač XML feedů:

Xemel

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě